Tips til handleturen
Skaff deg en oversikt over hva du har i kjøleskapet/ fryseren, i skuffer, skap og hyller. Det gir oversikt over hva du har og hva du trenger påfyll av. Deretter kan du planlegge uka di.
Når du planlegger handelen din er sjansen større for at du holder deg til planen og handler kun det du skal. Å gå på butikken uten handleliste og en plan fører til dårlige matvalg og du ender ofte opp med mer enn det du egentlig trenger. Min erfaring er at det du har det spiser du . Så planlegging er for meg helt avgjørende for at jeg klarer å ta gode valg for meg og de rundt meg.
Ved å planlegge handelen din sparer du faktisk både tid og penger også.
Å dele opp handlelista kan være lurt. Her er ett eksempel på en oppdeling – hvor du samtidig skriver ned hvilke grønnsaker mv. du har tenkt å kjøpe inn.
1. Grønnsaker
2. Frukt og bær
3. Fisk, kjøtt, fugl
4. Tørrvarer (brød, korn, hermetikk osv)
5. Egg og meieriprodukter
6. Frysevarer
7. Mellommåltider (skyr, kesam, osv)
8. Annet
Jeg kjøper alltid litt ekstra av gode proteinkilder som rent kjøtt, fisk og fugl.
Da lager jeg litt ekstra til middag som jeg kan bruke når jeg planlegger og lager matpakker til familien.
FØR du drar på handleturen;
Ta deg et proteinrikt mellommåltid før du drar å handler. Da sikrer du stabilt blodsukker, handelen går lettere og raskere, du holder deg til lista di og du unngår å gå ut av butikken med en eller annen sjokolade i kjeften. ?
Pluss at du utstråler en helt annen energi til de du møter på butikken, i motsetning til visst du er sulten, stressa og småsur.
Lykke til med planlegging og ukeshandel.